laurdag 29. mars 2008

Troensskjold

Efeserne 6, 11 -18a: Ta på dere Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens listige angrep. For vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. Ta derfor Guds fulle rustning på, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. Stå derfor ombundet med rettferdighetensbelte om livet og vær iført reffferdighetens brynje.Ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir. Grip fremfor alt troens skjold, som dere kan slokke alle den ondes brennende piler med. Ta frelsens hjelm og åndens sverd, som er Guds Ord. Be til enhver tid i Ånden med all bønn og påkallelse. Vær årvåkne i dette…

TRUA
Mange trur på Gud, dei fleste her kanskje, mange i verden. Men har du tenkt på det at demoner og satan også trur? Gjer det dei til kristne?
Heb 11:1 ”Tro er full av tillit til det ein håpar på, ei overbevisning over det ein ikkje ser.”
Det er altså ein kunnskap og ei overbevisning på at Jesus lever. Du veit Gud eksistera, sjølv om du aldri har sett han, og at han har skapt deg og alt rundt deg. Du lese Guds ord, og trur det som står der. Ditta her veit du fordi du har efart Gud. Gud er kjærlighet, ekte kjærlighet, og kjærligheten kan ikkje lyge.
Å tru på Gud, betyr å ha tillit til Han! Har du tillit til Han?
Mange skapar sin egen kristendom. Ved å tilpasse den til livet deira. Men det går ikkja an å forandre på Guds Ord, heller ikkje på Gud. Han vil forralltid bestå som den har er, urokkelig, kjærlig og streng!Ønska du å søke Gud som han er, eller vil du stå utanfor det fellesskapet Han vil ha med deg?
Trua er å tru at Gud seier det han meiner, og meiner det han seier.
”så kjem då trua av det dokke høyre, og det en høyre kjem ved Guds ord”
Rom 10:17
SKJOLDET
et skjold er et beskyttende instrument, som har til oppgave å avverge motstanderens slag.
Altså, skjoldet er ein viktig del av rustninga. Som er til for heile kroppen. Noko som beskyttar oss når den onde skyte brennande pile mot oss. Og som du sikkert veit så må du halde skjoldet oppe for at det skal ”virke”. Noko som kan være krevande, anaerob treningsøkt. Det er ikkje alltid du er klar over at fienden er rundt deg, vær klar!
PILENE
2.kor.10.3-6 For selv om vi lever i kjødet, så fører vi ikke vår strid på kjødeligvis. For våre våpen er ikke kjødelige, men de er mektige for Gud til å bryte ned festningsverker, i det vi river ned tankebygninger og enhver høyde som reiser seg mot kunnskapen om Gud, og tar enhver tanke til fange under lydigheten mot Kristus.

Og kva er so desse pilene? Alt som ikkje er av Gud, feks løgntanka.
Når ein høyre andre komme med vitenskapelige motbevisninga på at bibelen ikkje er sann, at Gud ikkje eksistera, er det lett å ta til seg ditta her. Ditta her er ei pil. Det er ikkje berre tanka om Gud dess pilene er, det er og tanka mot deg sjølv. Det kan være tanka frå deg sjølv, eller frå andre.

TROENS SKJOLD
I slike situasjoner må du løfte opp truens skjold, ”EG TRUR PÅ JESUS, at han døydde og sto opp igjen, eg trur på Gud og DHA”.
Det er ikkje alltid like enkelt å være kristen. Når du blei kristen meldte du deg til tjenester, du vil sloss sammen med Jesus for å vinne mennesker for Ham. Gud har sagt i sitt ord at han vil gje oss fred, kjærleik og gje oss tilgivelse. Det er så lett å sjå på ”utsida” om det er fred, men ein må sjå i seg sjølv, på innsida. Rundt deg er det masse kriging, det er masse folk som ikkje kjenne Gud, og djevelen er ikkje den som gjer seg med ein gong med å prøve å få deg tilbake til seg. Jakob seie stå han i mot, faste i troen og han skal flykte frå dokke!!
Ved å sleppe Jesus inn i ditt liv, tok du fienden til djevelen inn i ditt liv, du har blitt eit farlig menneske for djevelen. Eg er farlig for djevelen! HURRA !
Tar du opp kampen, så må han flykte frå deg! Men ditta her vil ikkje sei at du er kvitt han, for han vil prøve seg om og om igjen. Truas skjold skal slokke alle pilene vekke frå deg, han vil ha deg i sikte og skyte mot deg.

Har du sett reklamen for Extra? Tyggisen skal stoppe syreangrep mot tenna dine. Sjå for deg det beskyttande laget, og alle dissa syre greiene som ”plinga” mot tennene. For å beskytte tenna dine, må du ta ein ekstra. Du må sjølv gjere noko for å få tyggisen inn i munnen. Eg vil sammenlikne deg med tenna, og det beskyttande laget er skjoldet.
Det er eit bra bilde på troens skjold. Vi har Kristi beskyttelse rundt oss, vi er ikkje fanga, men i Guds beskyttelse og kjærleik er vi friare enn nåken gong.
Det står vi skal ete Guds ord, men dessverre e det sånn at vi ete massa anna slags mat og, junk food; type film og tv som ikkje er til oppbygging, musikk, og nokon let til og med være med å ete – slanking – å ikkje ta til seg næring. Åndelig anoreksia, ein får ikkje nåke å vekse på. Og då vil vi igjen bli utsatt for angrep. Når ein ikkje har tatt dinna her tyggisen/løfte skjoldet som skal beskytte tenna/oss, vil syrene treffe tennene og gnege på emaljen/liva våra.
Om du sovna, og slutta å bruke Guds Ord, og bønn vil djevelen kunne vinne over deg, og kunne stele livet frå deg. Gud skal beskytte deg, ja, men du må og beskytte deg sjølv. Det er derfor du har fått skjoldet, trua på Jesus.
Om vi vel å ta ein Extra/ be Gud om hans beskyttelse er opp til oss. Vil du ta ein del av det?

Om ein falle i synd, skal eg love deg at djevelen kjeme med pilene mot deg igjen. Derfor, be om tilgivelse, bekjenn. Det er så viktig å ha ei heil rustning, og ein får ikkje den heil åleine, ein må gå til Gud og be han fikse det som du har ødelagt.
Ofte før ein kjem så langt, så har ein allereie blitt truffe av pilene. ”Du er jo ein syndar, du er skitten, Gud vil ikkje ha deg” slike tankar. Men veit du ka djevelen; ”eg er ein syndar, eg er den største syndaren av dei alle, men likevel døydde Jesus for meg. Han ønske at eg skal følgje han, og det vil eg. Jesus gjekk saman med syndara og tollera på si tid, Jesu tide er endå, og vil for alltid bestå, for Han lever, og han vandra saman med meg! Amen !

Djevelen lika ikkje at du bekjenne Jesus sitt namn. Berre ved å sei, eg er kristen, eg trur på Jesus, så løfte du truens skjold.
Når djevelen freista Jesus i øydemarka, svarte Jesus med bibelsitar. Men aleine er ikkje den teoretiske kunnskapen om Gud nok, du må ha kjennskapen til Ordet. Ta med deg bønna når du lese, be om at Han skal openbare Ordet for deg, sånn at du forstår.
Paulus sa: ”For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, hverken det som no er eller det som komme skal, eller noken makt, hverken høgde eller dybde eller noko anna skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre."
Ved dinna trua her vil vi vinne over satans piler, fordi vi har full visshet om at løftene Gud har lova, står fast, ikkje bare i dag – men til evig tid! Det er godt å vite, husk på Guds Ord, og løfta hans!!

Når det har gått hull på emaljen og litt til, så har vi fått hull. Vi er nødt å bli fiksa, for støtt blir vi utsette for syreangrep. Men av og til er det vanskelig å ta seg tida til å gå til tannlegen, den kvitkledde mannen (eg prøva å kome fram til eit bilde på Jesus), det kostar masse for ein, og vil det bli for dyrt for meg?
Og av og til gjer det vondt, når borret skal drive å grave nedi hullet, ein har lyst å stikke av. Men dess lengre ein ventar, dess vondare vil det bli. Og det vil ikkje bli noko betre før vi gir det til "tannlegen". Her Jesus, ta det, det er så vondt.. ”Fiks det, fiks meg, gjer meg rein og heil Herre”
Jesus har alt betalt for oss, vi kan kome til han når vi vil, heilt gratis! Og ingen ting er for stort eller lite for han.

Å leve i trua
Menneske som har sagt ja til å leve med Jesus, og som har åpna opp hjartet for Han, han er blitt født på ny, vi er då blitt åndelig levande, og derfor så er vi også blitt ein trussel mot djevelen. Vi går på den smale vegen, og når ein veg er smal så er det ikkje alltid lett å gå på den, ein kan begynne å vakle, MEN vegen er stødig, den er bygd på solid grunn! Nedforbi vegen ligg fienden klar, bogen er retta mot oss, og han vil ikkje gje seg.
Som åndelig levande kristne så leve vi i pakt med Gud og hans plan, og derav stride mot det vonde. Han gjer alt han kan for å få deg til å ikkje være ein trussel for seg sjølv, syreangrep.
Men hans pila vil fly mot meg, og han har store krefta på si side, har er ein sterk motstandar, men ikkje sterkast, det er her Jesus/ Extraen kjeme inn – skjoldet, og resten av rustninga Gud har for oss.
I oss sjølv er vi sjanselause, men Jesus er løysinga. Ved trua har vi fått tatt del i hans sonoffer for synd på Golgata, vi får rense oss i hans blod.
Siden vi er gjenfødt i Kristus, har vi tilgang på den beskyttelse og kraft som må til for at vi ikkje skal dette under for djevelen sine angrep.

Kampen kan være hard, og den utfordra oss stadig – ønska vi å fortsette?
Vi må la tankne gå tilbake til Gud, og vite at vi stride den gode striden, ikkje aleine, men sammen med mange andre truande – og med seiers herren, Jesus Kristus. Stå sammen i bønn, og kle dokke opp sammen i rustninga. Er du saman med nokon som alt har kledde seg vil du sjå at du treng den delen av rustninga, eller enda beire, kle deg du- og vær eit lys for andre!
Ei rustning er meint for å skulle beskytte oss, men ein soldat går også til angrep. Ein måte å drive angrep på er å be, forkynne, det er makt i ditta her altså. Guds ord har makt!
Grip framfor alt troens skjold. Men for å kunne vinne ein strid kan ein ikkje berre stå der med skjoldet, ein treng også dei andre delane av rustningen!

1 kommentar:

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk