måndag 7. juli 2008

Turen til Skien


Sommaren e faktisk kome her til Noreg, og fra 8.juli og ei veke fram i tid so har eg faktisk ferie - hurra! Turen går faktisk til Skien, der det skal være Oase. Har ikkje vore på oase på ca 8 år, så det blir kjekt å sjå kva som ventar meg.

Turen starta frå Ålesund kl 0930. Eg og Gunhild var så heldige å få sitte på med Knut Olav nedover ditta lange landet her, og på Bjorli plukka vi på Oddkeir. Etter langt om lenge og lengre enn langt om lenge så kom vi fram til Oslo. Der skulle dei to karane tilbringe natta, så vi jentene bestemte oss for å fare vidare til Skien samme dagen sidan vi allerede var på flyttefoten. Vi tok tog frå Oslo kl 1943 og var i Skien kl 22-ett eller anna. Forresten så heite det Skien, ikkje skje-en.

Etter litt kaving kom vi oss fram til camping området som viste seg å være ei diger fotballbane, med nokre få telt plassert ytterst med kvitestripa, så då fant vi ut at vårt telt skulle stå på midten av bana, for då var det so masse lettare å skulle finne fram og forklare til andre kor vi hadde busett oss for den komande veka.
Det vart litt større utfordring å skulle få opp teltet da ingen av oss hadde peiling på kordan det skulle sjå ut, det var mørkt, og det var mange av oss som bare hadde lyst å sove. Nesten heile fam.Runde skulle hjelpe til å slå opp teltet - noko som berre bydde på problem. Men til slutt fekk vi det opp, og då var det duka for kjøttsuppe i Rundes utrulig kule compicamp med pressenning over. Det var ei fryd å legge seg i den knørva, kalde soveposen!
Like fasinert blir eg kvar gong eg skal slå opp telt - at ein så stor "bopel" får plass inn i den lille telt-bæreposen.

Ingen kommentarer: