måndag 7. april 2008

Ikkje pga, men pta

Stopp opp litt og tenk. Har du tenkt over det at det meste, eller neste alt, kanskje alt til og med, eg og du foretar oss blir målt opp imAlt opp i mot noko?? Det blir satt opp i mot ein verdi. Ein verdi som i mange tilfeller er uoppnåelig. Eller ein "perfekt" tilstand for mange. Og det innhaldet mange har lagt til det fenomenet med å leve, er å fullføre - for så å avslutte. Kass verdi er det du har i ditt liv? Finn du ein verdi med å gjere "di plikt", dei tinga som nesten e påtvunge deg fordi du eksistera, fordi du er eit menneske som skal yte noko. Kordan vil di karriere som menneske bli, kva blir din verdi, og kass "pris" har du fått klistra på deg? Blir du dyrebar? Verdifull?

Kva er det egentlig som gjer deg verdifull. Kva er det som gjer at folk elskar deg?
Folk elskar deg på grunn av noko.
Det blir litt vridd når ein tenkar på Gud, han elskar deg ikkje på grunn av, Han elskar deg på tross av.

Eg las no hinn dagen i ei sjukepleie bok at det å skulle være sjukepleiar ikkje alltid var så lett, fordi hjelparen må tåle å være hjelpeslaus somme tider. Ein kan ikkje alt, og i situasjonar som er vanskelig å harde, som feks i pleie til ein kreft pasient, er det ikkje alltid ein veit korleis ein skal forholde seg til pasienten og til situasjonen. Men ditta her er akkurat som andre mennesker også, det er jo ikkje menneskelig å være hjelpeslaus egentlig. Mange menneske gjer seg sjølv til verdensmestera i sin egen tanke gang, og klara ikkje å være den personen som blir litt hjelpeslaus. Kor er det du skjular deg? Bak eit skall, eller bak ein "verdensmester" holdning, eller bak din egen tanke gang?
Mange gjer det til ein stor sak det å være kristen. Jo absolutt det er kjempe stort, men mange har sagt at det er så vanskelig å være kristen, fordi dei trur dei må leve etter ein formel. Men ditta her er ikkje tingen, Gud vil ha deg som du er. Fordi du er du. Det å være ein kristen er ikkje det å måtte ta seg sammen, men å bekjenne det som står skreve i Guds Ord. Og når du gjer det, så vil du finne ut at din verdi ikkje kan målast slik som det blir gjort på den verdslige måten. Bekjenn for deg sjøl det bibelen seie om deg du er verdifull i mine øyne. Lær deg å bekjenn for deg sjølv. Og det er nettopp ditta her som er kraften til forvandlelse. Når du blir klar over din verdi, ikkje den verdien som verden har satt på deg, eller som du sjølv har satt på deg, så er ditta her kraften til forandring i ditt liv. Og bli i det!! Ikkje høyr på den høge stemma di, ikkje på den høge stemma til resten av verden heller, for det er berre støy.
I mine øyne er du verdifull...

Ingen kommentarer: